Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Alex Glijn: de dansende wijkagent

Alex Glijn staat in Schiedam bekend als geliefd wijkagent. Maar naast zijn liefde en passie voor ‘zijn’ wijk en haar bewoners heeft Alex nog een liefhebberij: dansen. Met zijn vrouw Jacqueline, die rolstoelafhankelijk is, vormt hij een succesvol rolstoeldanspaar.

Het koppel krijgt nationale bekendheid als het meedoet aan het tv-programma Hollands Got Talent. Ze reiken tot de finale, waardoor Alex bekend komt te staan als de dansende agent. En dat slaat aan bij jongeren, een doelgroep die voor Alex heel belangrijk is. “Als je in een klas komt, dan zie je al heel snel welke kinderen eruit springen. En normafwijkend gedrag komt ergens vandaan. Als je dat vroeg signaleert, dan kan je er nog wat mee doen.”

Inleven

Zelf is Alex bijna op het verkeerde pad geraakt. Daardoor kan hij zich goed inleven in de mensen uit zijn wijk. “Ik heb zoveel meegemaakt, dus ik begrijp mensen met schulden, mensen die er niet bij horen, die zich niet thuis voelen… Ik wil mensen die heel erg in de problemen zijn geraakt door hun verleden, maar wel de goede kant op willen, een laatste zetje geven in de goede richting.”

Ook met dansen proberen Alex en Jacqueline mensen een zetje in de goede richting te geven. Ze zijn gestopt met wedstrijddansen, maar nu geven ze workshops en presentaties. Jacqueline: “Als je graag iets wil wat je leuk vindt, denk dan niet gelijk: dat kan ik niet. Probeer het gewoon en geef niet na de eerste keer op. Iedereen kan meer dan je denkt.” 

Reacties