Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Prachtige momenten voor mooie herinneringen

Als Sander Veldman een jaar geleden te horen krijgt dat hij een ernstige hersentumor heeft, verandert zijn hele leven in één dag. Hij komt terecht in een zwaar medisch traject en tot op de dag van vandaag is zijn levensverwachting laag. Toch kijkt Sander met zijn gezin vol hoop naar de toekomst.

De diagnose komt onverwachts. “Ik had een drukke baan en was ‘s avonds vaak bekaf. Toen ik enorme hoofdpijn kreeg, dacht iedereen: die is gewoon te druk geweest. Maar niets is minder waar, want het bleek een hersentumor te zijn.”  

Hoop

En dan stort Sanders wereld in. Zijn levensverwachting is laag. Maar Sander, zijn vrouw Miriam en hun kinderen leggen meteen alles in Gods handen. “Ik houd me vast aan hoop. De mooie momenten met vrienden, de intense en warme momenten met mijn gezin; ik geniet er echt enorm van. Misschien nu nog wel meer dan ik ooit heb gedaan.”

Zijn leven ziet er tegenwoordig dan ook heel anders uit. “Voor de diagnose was ik altijd bezig met werk, en had ik het nodig om soms even alleen te zijn. Om in m’n eentje te gaan vissen bijvoorbeeld. Maar nu wil ik die prachtige momenten juist met mijn gezin delen. Mooie herinneringen maken. Zodat mijn vrouw en kinderen iets moois hebben om op terug te kijken, als ik er straks misschien niet meer ben.”  

Reacties