Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Mensen verbinden in gemeenschapshuis de Klamaere

“Dat is wat ik het liefste doe”

Trudy Vervaart ziet mensen verbinden als haar levensmissie. Dat komt onder andere tot uiting in haar activiteiten voor gemeenschapshuis de Klamaere in Workum. Daar doet ze onder andere de planning, de coördinatie, het schoonmaken en de inkopen.

Trudy woont op een boerderij, maar heeft eigenlijk twee huizen. “Op de boerderij slapen we, maar werken, koken en eten doen we daar. Ik heb daar genoeg te doen. Ik werk al 12,5 jaar zestien uur per dag.” 

Ze is helemaal op haar plek in de Klamaere, maar over een half jaar stopt ze ermee. “Ik denk dat ik straks behoefte heb om meer aandacht te besteden aan de familie, dat heeft de laatste jaren op een laag pitje gestaan. De broers en zussen van mijn moeder bijvoorbeeld, daar zou ik meer tijd mee willen doorbrengen.”

Kindercoach
Behalve die behoefte heeft ze ook een bijzondere ambitie voor de toekomst. “Wanneer ik hier stop, wil ik kindercoach worden. In gezinnen wil ik de harmonie herstellen. Voor de ouders ben ik dan de spiegel. Aan de hand van gesprekken wil ik ouders op een andere manier naar hun kind leren kijken.”

Het werken als kindercoach lijkt een behoorlijke verandering ten opzichte van het werk in een gemeenschapshuis, maar er zijn ook overeenkomsten. Ze blijft bijvoorbeeld haar passie volgen. “Verbinding maken is de missie in mijn leven. En mensen bij elkaar brengen. Dat is wat ik het liefste doe.”

Reacties