Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Test, kijken wat hier gebeurt...

Leven zonder luxe, maar met God

Tinus Douma, filosoof, uitvinder en oermens, leeft een opvallend sober bestaan. Hij probeert anno nu op een authentieke manier dichtbij God en de natuur te leven. Hij woont al zijn hele leven in zijn Friese woonboerderij.  

Een televisie, een telefoon of internet vind je niet bij Tinus. Hij heeft geen behoefte aan een luxe bestaan. Veel dingen in zijn huis ingepakt in plastic en karton, zodat niets snel slijt. “Ik geef niet om luxe, omdat ik met God leef. Dit is maar een tijdelijk bestaan.”

Puur natuur
Bijna alles wat de Fries eet is puur natuur en rauw, zodat de vitamines van brandnetels en paardenblad bewaard blijven. Overal in huis liggen granen en bonen te drogen, in de schuur ligt de oogst appels en op de kachel liggen de walnoten van dit jaar. “Ik eet gezond om verre van ziekte en aandoeningen te blijven. Ik ben nooit ziek. Als je tong de juiste kleur heeft, is er niks aan de hand.”

Delen
Tinus leeft van weinig geld, maar deelt veel met anderen. Dat ziet hij als zijn plicht als christen. “Sommige mensen zitten zo vast aan hun bezit, dat zij het bezit niet beheren, maar het bezit hen beheert. Wie dat doet is een dwaas.”

Reacties

Thema's