Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Kamperen in je eigen stad

“Je hoeft niet weg te gaan om toch te kunnen reizen”

Elke ochtend wordt Marcia wakker in haar tentje op een boerderijcamping. Ze wil mét moderne middelen zoveel mogelijk met de natuur leven. “Omdat ik vind dat we het contact met de natuur en met elkaar zijn kwijtgeraakt.”

Voordat Marcia in Workum belandt, is ze een jaar ziek. Hierdoor komen haar idealen in een stroomversnelling. “Ik begon me te realiseren: waar zijn we mee bezig en wat is nou het belangrijkste in het leven. Je kunt overal heen reizen en dat is mooi, maar het kan je ook overspoelen. Dan heb je behoefte aan rust en de basis. Ik merkte hoe ikzelf opknapte van de dingen waar ik blij van werd: door de mensen om mij heen, door de natuur.”

Biologisch boerenbedrijf
Nu leeft en werkt Marcia bij een biologisch boerenbedrijf en bijbehorende winkel. Daarnaast heeft ze een eigen bedrijf waarin ze projecten op poten zet die te maken hebben met natuur, duurzaamheid en samenwerken. “Na mijn studie had ik eerst het idee internationaal te gaan werken, maar door vrienden ben ik in Workum beland. Workum inspireert me, het is mijn thuis. Workum is de stad van het aardewerk en zit vol aardege verhalen. Ik raak ook geïnspireerd door andere plekken hoor, want de wereld is groter.”

Pipowagen
Inmiddels gaat Marcia’s tentje plaatsmaken voor een heuse duurzame pipowagen. “Meer heb ik niet nodig. Mijn droom was altijd een reizende bewoner te zijn, maar Ik heb geleerd in Workum dat je niet weg hoeft gaan om toch te kunnen reizen. Je kunt ook in een project reizen van begin naar eind, of in wat je leert. En je blijft leren, ik raak nooit uitgeleerd. Dat wil ik houden. Ik kijk wel wat op me afkomt.”

Reacties

Thema's