Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Hoe is het nu met.. Margreeth en Heleen uit Nieuwegein?

In de rubriek ‘Hoe is het nu met..?’ blikt GHL terug op een eerdere uitzending. In april 2016 duikt Henk samen met Margreeth en Heleen in het Merwedekanaal van Nieuwegein. Doen ze dit nog steeds elke dag, ook tijdens hartje winter wanneer het af en toe vriest?

“We vonden het hartstikke leuk om mee te doen en we hebben best veel reacties gehad! De meeste mensen noemen ons knettergek. Het is goed bekeken hier in Nieuwegein”, zegt Margreeth. “De man van Heleen bridget ergens en mensen vroegen hem waar hij woont. Toen hij de Utrechtsestraatweg noemde zeiden ze gelijk: ‘oh daar waar die dames in het kanaal springen’.” 

Een stoer schatje
Om zich beter te kunnen inleven in deze gewoonte van Margreeth en Heleen moet presentator Henk van Steeg wel met hen meedoen. “Ja, dat vond ik wel stoer dat hij dat deed hoor,” zegt Margreeth. Heleen vult aan: “Wat een schatje die Henk. Hij schrok zich rot dat het water zó koud was. Dat hij met ons meedeed maakte het item ook leuk, anders zit je gewoon te kijken naar twee vrouwen van middelbare leeftijd die een stukje gaan zwemmen.”

Dapper alleen
Margreeth gaat nog elke ochtend dapper het kanaal in, maar helaas even zonder Heleen. “Ik was voortdurend verkouden en met een verlaagde weerstand is die kou van het water niet echt bevorderlijk. Dus ik ben even tijdelijk gestopt om mijn weerstand op te voeren en daarna begin ik gewoon weer. Die arme Margreeth moet nu alleen”, zegt Heleen.

In de uitzending roepen de dames met vol enthousiasme de kijker op de volgende ochtend ook mee te gaan. De opkomst? “Er kwam één iemand opdagen, een vriendin van mij”, lacht Margreeth. “Ach ja, we hadden ook niet verwacht dat we dranghekken moesten gaan neerzetten hoor”, voegt Heleen toe.

 

Reacties

Thema's