Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Het Alzheimerkoor van Marijke de Kleine

Marijke heeft het toverstafje in handen om mensen met alzheimer nieuwe dingen te kunnen leren. Ze heeft haar liefde voor zingen en voor alzheimer- patiënten bij elkaar gebracht en daarom is ze 5 jaar geleden een koor voor Alzheimerpatiënten in verpleeghuis Myosotis in Kampen gestart. 

Marijke had hoge verwachtingen, maar het resultaat slaat werkelijk alles. Want alzheimer of niet, de koorleden leren keer op keer nieuwe liedjes. Marijke richt zich op populaire nummers, zoals Amsterdamse volksliedjes. Een heel ander genre dan de psalmen die de koorleden vroeger vaak zongen.

Glimlach
Twee keer per week gaat mevrouw Huzen met een grote glimlach naar het koor. Ze heeft ontzettend veel plezier in zingen. Tien jaar geleden waren de eerste tekenen van vergeetachtigheid merkbaar en in 2010 werd officieel Alzheimer bij mevrouw Huzen gediagnosticeerd. Op dat moment neemt haar familie een besluit; mevrouw Huzen mag niet in een verzorgingshuis terecht komen. 

De hele familie, alle broers en zussen en (klein)kinderen, gaat gezamenlijk voor haar zorgen. Een vast schema is het resultaat. En twee keer per week wordt mevrouw Huzen door haar schoondochter naar het alzheimerkoor van Marijke gebracht, waar ze met grote pretogen alle liedjes vrolijk meezingt.  

Op donderdag is er nog plaats bij het koor. Zij repeteren van 14.00 tot 15.30 uur. Mocht u interesse hebben kunt u contact opnemen met: 088 339 44 00 en vragen naar Marijke de Kleine of anders mailen naar [email protected]

Reacties