Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Ruim 150 dak- en thuislozen onder het stadhuis

Een kerstontbijt voor dak- en thuislozen in Amsterdam, waarbij ook burgemeester Van der Laan aanschuift. Voor de vijfde keer werd het evenement georganiseerd door de organisaties HVO-Querido, de Regenboog Groep en het Leger des Heils.

Ruim 150 dak- en thuislozen verzamelen zich in Grand Café Amstelhoeck, onder het stadhuis. Daar genieten ze van een uitgebreid kerstontbijt, inclusief de nodige entertainment. Zo is Peter Faber gastspreker, wordt er gezongen, gerapt en er komt zelfs een goochelaar.

Ook burgemeester Van der Laan neemt een kijkje. Hij blikt samen met de dak- en thuislozen uit zijn stad terug op 2016 en praat over hun plannen voor het komende jaar. Hij is enthousiast over het evenement, dat jaarlijks door ondernemers en vrijwilligers wordt georganiseerd. “Het is mooi om te zien dat Amsterdammers elkaar extra willen verwennen in deze koude, donkere periode.”

Reacties