Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Karel Eykmans kerstwandeling in Amsterdam

‘Een knipoog van U zou al genoeg zijn’ is de titel van een van de boeken die Karel Eykman geschreven heeft. Als theoloog probeert hij al heel zijn leven het aloude bijbelverhaal op een nieuwe manier onder de mensen te brengen. “Ik ben altijd bezig geweest met verhalen zo te vertellen, dat het iets is wat ook nu nog kan gebeuren. Dat moet iedere behoorlijke dominee doen.”

Hij schrijft een kinderbijbel, gedichten, en teksten voor onder andere Sesamstraat en Het Klokhuis. Ondanks zijn hoge leeftijd, hij is dit jaar 80 geworden, geniet Karel nog enorm van het schrijven. Elke dag brengt hij een uurtje door in het café om te werken. Schrijven is zijn leven. 

Kerstwandeling
Nu is Karel gevraagd om teksten te schrijven voor een unieke kerstwandeling die dwars door het centrum van Amsterdam gaat. Zelf houdt Karel niet van de ‘kerst-kitch’ zoals hij het noemt en dat heeft hij dan ook verwerkt in het kerstverhaal dat zich buiten op straat afspeelt. Hij verrast de wandelaars door scènes die het oude kerstverhaal op een nieuwe manier neerzetten. Zo komen de mensen onderweg astronauten, zwervers en sprekende ezels tegen.

Reacties

Thema's