Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

"Ik vind het heerlijk om mensen te helpen"

Soms zeggen beelden meer dan duizend woorden. Eén van de bijzondere momenten tijdens onze uitzending van woensdagmiddag, is het moment dat Ria de letter ‘L’ aan Peter geeft, die MS heeft.

Ze is de zeventig al ruim gepasseerd, maar van stilzitten is geen sprake bij Ria Meeuws. Elke woensdag gaat ze op bezoek bij Peter. En dat al zo’n 25 jaar lang. “Ik heb hem leren kennen toen hij eind twintig was”, vertelt ze. Van huis uit is ze verpleegkundige. “Als ik bij hem ben, laat ik hem altijd zeggen wat ik moet doen. Dan masseer ik bijvoorbeeld zijn benen. Hij kan zelf nog geen pink bewegen.” Maar niet alleen in haar rol als verpleegkundige helpt ze hem: “Ik lees hem voor en ik bid met hem. En ik ben nu net weer aan een boek begonnen.”

De band die Ria met Peter heeft, is voor haar van onschatbare waarde. “We hebben een hele vriendschappelijke band. Ik heb heel veel bewondering voor hem en vind het heerlijk dat ik zo andere mensen kan helpen.”

Kijk hieronder naar het fragment waarin Ria de letter aan Peter geeft

Reacties