Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Echte rust in het klooster

Theo Koster is jarenlang actief studentenpriester, totdat hij in april 2016 met emeritaat gaat en afscheid neemt van zijn functie in de Oecumenische Studentenkerk Nijmegen. Tegenwoordig trekt hij zich terug op de plek waar hij jaren geleden echte rust vond: het Dominicanenklooster in Huissen.

Theo ontdekt dat het klooster mogelijk de plek is waar hij kan ‘zijn’. Hij merkt hoe belangrijk verbondenheid is. “De broederschap dat was het voor mij. Ik ontdekte dat samenleven iets anders is dan elkaar accepteren en je uiterste best doen voor elkaar. Waar het om gaat is dat je de ander in diens zijn respecteert, ook als je met sommige uitingen van die andere moeite hebt.”

Graf
In de grafkelder van het Dominicanenklooster vindt de dominicaan zijn laatste rustplaats. Terwijl hij nu nog vol in het leven staat, weet Theo al precies waar hij straks zal worden bijgezet. “Ik ben zeer benieuwd naar wat de angst met mij doet. Dat is een persoonlijke nieuwsgierigheid. Ik wil de dood graag bij volle bewustzijn meemaken.”

Reacties

Thema's