Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Akram Shawki

Akram Shawki was nog maar net een computerwinkel gestart in het centrum van Alphen, toen hij voor zijn winkel twee mannen Arabisch hoorde praten. Akram, zelf van Egyptische afkomst, verstond de mannen en hielp hen verder. Het bleken vluchtelingen te zijn. Steeds meer vluchtelingen kwamen langs zijn winkel en daar zaten schrijnende gevallen tussen. Het was het begin van een bijzondere roeping. Akram trok zich het lot van de vluchtelingen aan en besloot zich fulltime voor hen in te zetten. Hij richtte de stichting 'Hoop voor Vluchtelingen' op en rijdt tegenwoordig met zijn camper rijdt hij door Nederland om vluchtelingen te helpen. Mirjam ontmoet Akram in Alphen aan den Rijn en samen rijden ze naar een AZC om te kijken wat hij voor deze vluchtelingen kan betekenen. Op de GHL-bank ontmoet Bert vandaag de excentrieke Simon Stelling. Simon zoekt verbinding met zijn medemens door zijn allergrootste passie: het orgel.

Gerelateerde artikelen

    Reacties