Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

5 uittips voor in de kerstvakantie

De kerstvakantie is een heerlijke periode om met warme chocolademelk voor de open haard te zitten, maar het is ook zeker leuk om er af en toe op uit te gaan. GHL verzamelde de leukste uittips voor de kerstvakantie.

Proef de winter in het muZIEum
Tijdens de donkere winterdagen creëren we graag gezelligheid door kerstversiering en veel lampjes. Maar wat als je dat niet kunt zien? Het muZIEum geeft haar bezoekers de ervaring van een blinde of slechtziende en heeft deze kerstvakantie een speciale winterse beleving. Want ook door te ruiken, voelen en horen kun je de winter meemaken.

Amsterdam Light Festival
Vanwege de kerstperiode heeft Amsterdam al veel extra lichtjes, maar door het Amsterdam Light Festival zijn een aantal gebouwen wel heel speciaal verlicht. Elk jaar krijgen kunstenaars de uitdaging om onze hoofdstad op een speciale manier uit te lichten. Je kunt een wandeling door het centrum van Amsterdam maken of een rondvaart nemen en vanaf het water alle lichtkunstwerken bewonderen.

Winterland in het Ouwehands Dierenpark
Veel musea, pretparken en dierentuinen doen hun best het extra gezellig te maken voor hun bezoekers tijdens de kerstvakantie. Zo ook het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Er is een speciale winterspeurtocht, je kunt je eigen marshmallows roosteren boven het vuur en je kunt genieten van een wintershow.

Kerst in Kasteel De Haar
Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en ligt vlakbij Utrecht. Het is van zichzelf al prachtig en een bezoek kan elk moment van het jaar, maar deze kerstvakantie is er een speciale kinderactiviteit. Tijdens een spannende ontdekkingsreis gaan de kinderen op zoek naar de geheime code om het kerstrecept te ontrafelen, zodat het diner door kan gaan. 

Schaatsen
Natuurijs zal er deze kerstvakantie niet zijn, maar gelukkig zijn er genoeg andere plaatsen waar je alsnog een ritje op je ijzers kunt maken. Veel grote steden hebben een ijsbaan en bovendien zijn veel kerstmarkten met hun eigen schaatsbaan nog open tot en met 1 januari. Met een muts op en een warme chocolademelk in de hand voelt het dan toch alsof het écht winter is en je kunt alvast even oefenen voor als het wel gaan vriezen.

 

 

Reacties