Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Vertrouwen op roofvogels

Van het verzorgen van kwetsbare mensen naar het verzorgen van roofvogels. Een behoorlijke stap, maar dat was voor Marina Bliek geen probleem. Nu zijn er regelmatig dementerende ouderen te vinden op de woonboerderij, om de vogels te bekijken.

De passie om met dementerende ouderen te werken komt voort uit de begeleiding van haar dementerende vader. “Als ik mijn vader zag lachen, zag ik de vader die ik kende, en niet een zielige oude man. Als je mensen weer een klein beetje blij kan maken – nu doe ik dat door die vogels – dan is dat toch geweldig of niet? “

Demonstraties
Marina geeft met haar vogels demonstraties aan verschillende groepen mensen, maar ze heeft een zwak voor ouderen. "Deze mensen zijn enorm kwetsbaar. Ze kennen het niet of hebben het nog nooit gezien.  Het is helemaal nieuw voor ze. Dan is het spannend of ze kunnen genieten en of ik ze kan bereiken. Ze kennen vogels wel, maar alleen van ver. Nu kan ik verwondering bij ze ophalen.” 

Vertrouwen
Marina is gelovig opgevoed, en dat heeft haar gevormd. Het vertrouwen dat ze heeft in God neemt ze ook mee als valkenier. In mijn werk draait alles om vertrouwen op elkaar, en er voor elkaar zijn. Als valkenier en vogel is dat heel belangrijk. Een dier moet op mij vertrouwen en in mij geloven.” 

Marina is een echte natuurliefhebber. Volgens haar staan mensen tegenwoordig te weinig stil bij hun zegeningen. “Het is allemaal zo mooi wat wij hebben, maar vaak zien we het niet meer. Als ik ’s avonds naar bed ga leg ik mijn hoofd op mijn kussen en dank ik God voor de dag die ik gehad heb.”

Reacties