Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

“Ik wil heel veel liefde en heel veel aandacht geven”

Kinderen laten stralen en tot bloei laten komen. Dat probeert Karin met haar zorgboerderij ‘Karin’s zonnestraal’. Behalve de zorgboerderij hebben Karin en haar man ook nog een zorgbakkerij en een logeerhuis. “De ene keer sta ik in de poep op de boerderij, de andere keer in de winkel, haha!” 

Karin geeft alles wat ze te bieden heeft. “Ik wil mensen laten meegenieten, in alles wat ik heb. Hou het niet voor jezelf, kijk naar degenen die je hard nodig hebben,” vertelt Karin. “Het is zo lastig om over jezelf te zeggen, maar ik wil heel veel liefde en aandacht geven. En het geloof wil ik daarin niet achterwege laten. De liefde die ik heb gekregen van God wil ik doorgeven en uitdragen”

Beperking
Karin weet maar al te goed hoe het is om een kind te hebben met extra zorg. Juist daarom doet ze dit werk met zoveel liefde. “Als je zelf een kind hebt met een beperking, herken je het verdriet van de ouders. Als er ouders komen met verdriet, hou ik het zelf ook niet droog. Ik begrijp hun verdriet. Je moet het overgeven aan een ander. Dat heb ik ook meegemaakt. Ik kan ze ook vertellen dat het anders kan.” 

Talentenshow
Om alles voor elkaar te krijgen speelt Karin in op de behoeften. “We hadden afgelopen jaar een circus en dit jaar een talentenshow. Ik zei: ‘We hebben allemaal talenten gekregen die we kunnen inzetten, maar doordat we een beperking hebben herkennen we elkaars talenten niet goed. Ook thuis komen ze niet goed uit de verf. Dan doen we vaak vervelend of gaat het niet. Laten we hier keihard werken om te zorgen dat je talent goed uit de verf komt.’ En als je ze dan ziet optreden, dan ben je apetrots. Echt apetrots!”

Karin staat met haar verhaal in de Goot 500. De Goot 500 is een lijst van mensen die de wereld mooier maken, mensen die anders rijk zijn, die zich inzetten voor anderen. Grote verhalen en kleine verhalen, uit binnen- en buitenland, ouderen en jongeren, bekende en onbekende mensen. 500 mensen zijn geselecteerd uit honderden nominaties. Met dit magazine willen de EO en Tear inspireren om ook in jouw omgeving de wereld mooier te maken. Want rechtbrengen is een feestje. De Goot 500 is hier gratis te bestellen.

Reacties