Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

“Ik probeer de kerk naar de bikers te brengen”

De Outlaws, Hells Angels, Bandido’s en Satudarah. In Limburg en België vindt je afdelingen van deze motorclubs. Albert Willems, ook wel biker Bherke genoemd,  gaat regelmatig naar clubavonden van deze motorclubs. Dat is opmerkelijk, want onderling is er grote onderlinge rivaliteit tussen de verschillende clubs.

Als je bij de ene club komt, ben je niet welkom bij de andere. Leden van Bikers for Christ Nomads,  zijn overal welkom. Toen er een aantal jaren geleden een Hells Angel in de gevangenis overleed werd Bherke zelfs gevraagd om de begrafenis te leiden.

I love Jesus
In alle opzichten is de motorclub Bikers for Christ een vreemde eend in de bijt. Als je goed kijkt zie je bijvoorbeeld dat er geen ‘death’ of ‘hell’ op Bherke’s kleding staat, maar juist ‘I love Jesus’. Dat verwachten mensen niet van een grote, stoere biker. “Onze kleding is vaak de reden dat mensen ons aanspreken als we ergens zijn.” En dat is precies wat Bherke wil, gesprekken aangaan met mensen en vertellen over het geloof. 

Vreemde eend
Na een eenzame jeugd heeft hij zijn plek gevonden in het bikerswereldje en later ook in de kerk. Door zijn eigen ervaring wil hij zoveel mogelijk bikers inspireren. “In de kerk voelde ik me als biker een vreemde eend in de bijt. Bij de bikers voelde ik me als christen een vreemde eend in de bijt. Het verschil met vroeger is dat ik me nu niet alleen voel. Nu staat God naast mij. Als christen in de bikerswereld laat ik zien waar ik sta en probeer ik de kerk naar de bikers te brengen.“

Reacties