Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Hella van der Wijst

Hella van der Wijst wordt op 2 december 1964 geboren in Veghel. In 1991 studeerde ze af aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg en studeerde daarna kort Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Na eerst gewerkt te hebben bij de regionale krant en als radioverslaggever bij Omroep Brabant begon ze als redacteur bij de KRO. Waar ze werkte aan diverse programma's als M/V Magazine, De Vrijdag is Anders en Gezondheid een Zorg. Hella werkte voor KRO Brandpunt, als columnist voor KRO Magazine en eerder voor Kruispunt TV (RKK), maar ze is vooral bekend als het gezicht van KRO De Wandeling. In mei 2006 kwam haar eerste boek uit onder de naam Hella's Voetsporen. Ook schrijft ze sinds 2013 maandelijks een levensverhaal in PLUSMagazine en een column in wandel.nl. Hella van der Wijst is al ruim 25 jaar journalist.

EO
In 2015 maakt Hella de overstap van omroepbedrijf KRO-NCRV naar EO. Ze presenteert mee in het dagelijkse EO-programma Geloof en een Hoop Liefde en van het wekelijks programma Bakkie Troost.

Onderscheidingen en ambassadeurschap
Voor reportages tijdens de oorlog in Bosnië en reportages over de doodstraf ontving Hella het Marga Klompé Stipendium. Voor een documentaire over de doodstraf kreeg ze een nominatie voor de Bronzen Luis. Hella was ambassadeur voor Vastenaktie, de Nationale Sportweek en de Vereniging voor mensen met Brandwonden.

Reacties