Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Een geschenk uit de hemel

Marc Moens verloor vorig jaar plotseling zijn moeder. Op dat moment stortte zijn wereld in. Hij ziet het als Godswonder dat hij in die periode Dinique leerde kennen, en dat hij nu, op zijn vijftigste verjaardag, voor het altaar mag staan om Dinique zijn ja-woord te geven.

Als alleenstaande had Marc het wel eens moeilijk. “Ondanks dat je mensen kent, ben je toch eenzaam. Je mist een zielsverwant. Iemand waar je je verhaal aan kwijt kunt op dat moment,” vertelt Marc. Hierdoor was de band met zijn moeder extra sterk. Zo woonden ze vlakbij elkaar en kookt zijn moeder doordeweeks altijd voor hem.

Van blijdschap naar verdriet
Marc’s moeder was actief als koster van de katholieke kerk. Als ze op een zondagochtend naar huis fietst, slaat het noodlot toe. “Het was tijdens Carnaval. Ik werd gebeld, het was de buurman van verderop. Hij zei: ‘Je moeder wordt weggebracht met de ziekenwagen!’ Het bleek een zeer zware hersenbloeding. Uiteindelijk kreeg ze een hartstilstand.”

Niets wees erop dat het niet goed ging met de moeder van Marc. “We gingen naar haar huis. Het eten stond nog op, de was hing aan de lijn, enzovoort. We hebben niks meer kunnen doen. Dan is carnaval snel voorbij hoor! Dat ging van blijdschap tot intens verdriet. Dat doet heel veel! Dat voel ik echt nog iedere dag. Ik ga er nu nog wel vaak langs ja. Ik bezoek het graf regelmatig. Dan ga ik het aanharken en een bloemetje zetten.”

Geschenk uit de hemel
Marc had Dinique toen al ontmoet. Maar het was allemaal zo pril, dat ze de boel graag nog even geheim wilden houden. Marc vindt het jammer dat zijn moeder zijn grote liefde nooit heeft ontmoet, juist omdat Dinique zo speciaal voor hem is. “Het is bijzonder dat we elkaar ontmoet hebben. Niet dat we oud zijn, maar het is toch bijzonder dat we elkaar op deze leeftijd ontmoet hebben. Wie had dat gedacht, dat dit nog zou komen. Ik ben God dankbaar dat ik Dinique heb ontmoet en dat het zo goed gaat in alles wat we samen doen.”

Reacties