Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

De Godfather van Alpha Nederland

The Godfather’ van Alpha Nederland, wordt hij wel eens genoemd. Jan Bakker, haalde de bekende Alpha cursus naar ons land, en inmiddels wordt de cursus overal in Nederland gegeven. “Alle puzzelstukjes vielen op hun plek.”

Het Alpha-avontuur begint twintig jaar geleden, als Jan een kerk in London binnenstapt. “Ik wist niet wat ik meemaakte! Bezieling, verwachting, vuur… Er was geen ruis tussen het Woord en de Geest. De voorganger liet een aantal bekeerlingen aan het woord, die tot geloof waren gekomen door de zogenaamde Alpha-cursus.”

Terug in Nederland gaat Jan gelijk in gesprek met Arnold van Heusden, van de Evangelische Alliantie. “Het bleek dat hij ook al met Jan Maarten Goedhart van zendingsorganisatie IZB om te tafel had gezeten over deze methode. Zo vielen alle puzzelstukjes op hun plek.” 

Dochter
Inmiddels is Jan directeur van Alpha Europa en Midden-Oosten. Hij is veel onderweg, maar dat staat een goede band met zijn dochter Eliza niet in de weg. “Ze is onze enige dochter naast drie jongens. Ze heeft een speciaal plekje. Het is een bewogen mens met een groot hart. Ik ben echt trots op haar.” 

Jan mag Eliza weggeven bij haar bruiloft. “Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat. Zij komt alleen naar binnen. Ons enige kleinkind is het bloemenmeisje… Ik denk dat ik het die dag niet meer zo goed kan sturen. Ik wil natuurlijk niet met tranen over mijn wangen met Eliza de kerk binnenlopen. Zij vindt het in ieder geval niet erg als ik een traantje laat. We zullen zien.”

Reacties

Thema's