Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Bert van Leeuwen

Bert van Leeuwen wordt op 21 maart 1960 geboren in Den Haag. Na het doorlopen van de middelbare school studeert hij Nederlands in Leiden. Tijdens zijn studie runt hij een eigen schoonmaakbedrijf.EO
In 1984 komt Bert als omroeper in dienst van de Evangelische Omroep. Al snel wordt hij gevraagd programma's als Allround en Bert's Yellow Cab te presenteren. In het laatste programma gaat hij in een Engelse gele taxi met kinderen met een hulpvraag op zoek naar een oplossing voor hun probleem.Er volgen veel andere programma's, zoals Ik weet het beter, Black Out, Jong Geleerd en Het Eindexamenjournaal. Op de radio was Bert te horen in Het Leeuwendeel en Ronduit Music Time. In 1993 presenteert Bert voor het eerst de EO-Jongerendag. Mede door zijn enthousiasme groeit deze dag uit tot één van de grootste christelijke evenementen van Europa. Na het evenement twaalf jaar gepresenteerd te hebben draagt hij het stokje over. Nadien is Bert druk met andere programma's, zoals Na de diagnose, Chirurgenwerk, Follow Me en Bodycheck. In 1999 start hij, samen met enkele anderen, een productiebedrijf.

TV-programma's
De laatste jaren was Bert vooral te zien in That's the Question (tot 2012), Wat weet Nederland? (tot 2013), De Grote Bijbelquiz en Het Familiediner. In het laatste programma probeert hij families waar kleine of grotere problemen de relaties hebben verstoord weer te verenigen. In 2015 was hij bovendien te zien zijn in het nieuwe programma Rennen voor 2.

Bert is getrouwd en vader van vier kinderen. Hij is lid van een Evangelische Gemeente.

Reacties