Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

5 uittips: Kom het centrum van Voorthuizen ontdekken

In het centrum van Voorthuizen staat het beeld van de Reus van Bunckman, bekend van een heus Voorthuizer sage. Het verhaal gaat over een kleine violist die slim aan de handen van rover en plunderaar de Reus van Bunckman ontsnapt, door hem te paaien met zijn muziek en uiteindelijk de genadeslag te geven met de hoogste viooltonen die kristal doet breken. De Reus viel ter aarde.

1. GHL-tip: Perron 16

Bij Inloophuis Perron 16 is iedereen welkom voor een kop koffie en een koekje. Naast dat er leuke activiteiten worden georganiseerd, is het een gastvrije ontmoetingsplek waar je tot rust komt of een luisterend oor zoekt. Het GHL-bankje heeft ook een dag in Perron 16 gestaan.   

2. Kabouterbos 

Het Wilbrinkbos staat ook wel bekend als het kabouterbos. Tragisch genoeg waren de kabouters per ongeluk geruimd. Maar omdat de liefde voor het kabouterbos zo groot was, werden er van heinde en verre kabouters gestuurd om het bos opnieuw te bewonen. Een prachtig bos vol vennetjes, houtwallen, een landgoed, heide, vijvers en..kabouters. 

3. Maisdoolhof

Spelen, klauteren, treintje rijden en springen op trampolines en springkussens doe je bij Maisdoolhof Voorthuizen. En in de zomer is het zoeken geblazen naar de uitgang van het speciale maisdoolhof. Binnen het doolhof vind je ook nog een avontuurlijk klimtoren!

4. Oude ambachten en speelgoedmuseum Terschuur

Er was eens een tijd dat er nog geen elektriciteit was. En dat is helemaal nog niet zo lang geleden! In deze tijd werd de meeste arbeid nog met de hand gedaan. In het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur zie je nog goed hoe het er toen aan toeging. Je vindt hier ontelbaar veel oude ambachten, winkeltjes en antiek speelgoed. De poppen- en berendokter houdt hier zijn spreekuur en er zijn regelmatig demonstraties touwslaan, spinnen en mandenvlechten.

5. Zoek de stilte op het Houtdorperveld

Een fietsroute dwars door de Veluwe, die je langs kuddes schapen, stille en uitgestrekte heidevlakten en het prachtige Speulderbos voert. Onderweg kom je langs schaapskooi Boeschoten, verscholen in het bos. Fiets je door de schemering, dan spot je misschien wel enkele wilde dieren uit de Veluwe Five.

Reacties