Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

5 uittips: Ervaar de geschiedenis van Michiel de Ruyter in Vlissingen

Eén van de meest bekende zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis is hier geboren. Admiraal Michiel de Ruyter zag het levenslicht op 24 maart 1607 in Vlissingen en voer al op jonge leeftijd over zee. Het gietijzeren standbeeld van deze onverschrokken held, dat in de volksmond liefkozend ‘Michieltje’ wordt genoemd, vind je op Boulevard de Ruyter.

1. MuZEEum

Aan de hand van thema’s Water, Werk, Glorie en Avontuur ontdek je in MuZEEum wat de invloed van de zee op Zeeland en zijn inwoners had en heeft. Treedt in de voetsporen van Michiel de Ruyter en reis door de tijd van ontdekkingsreizen, oorlogen en zeegeweld. MuZEEum zit boordevol spanning en avontuur voor kinderen. Zoek bewoner Kazerat in de Kazematten, bezoek het torentje waar Michiel de Ruyter zat, of trek alle laadjes open en ontdek de inhoud op de afdeling Avontuur.

2. Rondje Walcheren

Fietsroute langs de Noordzeekust van Walcheren leidt niet alleen langs de zee, maar ook langs een aantal bezienswaardigheden die het afstappen meer dan waard is. Via de historische duinenrij kom je bij het middeleeuwse Kasteel Westhove, dat tijdens de Tachtigjarige oorlog in handen was van de Watergeuzen. Dol op honing? Imkerij Poppendamme ligt ook op deze route. Hier geniet je van allerlei zoete lekkernijen en laat je je tegelijkertijd informeren over de geschiedenis van de Nederlandse Imkerij. Tot slot kom je fietsend terecht bij één van de oudste buitenplaatsen op Walcheren, het dertiende-eeuwse Landgoed Ter Hooge, met het gelijknamige kasteel dat dateert uit de 18e eeuw.

3. Smakelijk Vlissingen

Een leuke en smakelijke manier om Vlissingen te leren kennen is via een Culinaire wandeling. Al lopend proef je de historische sfeer van Vlissingen en krijg je op drie verschillende locaties een heerlijk gerecht voorgeschoteld. De wandeling is onder leiding van een gids en gaat langs de Jacobskerk, de oude havens en door bijzondere straatjes.

4. GHL-tip: Blokjes bouwen

Als een kind zo blij word je van Blokje voor blokje. Hier kun je naar hartenlust bouwen met LEGO. Op deze manier wil de stichting en winkel mensen bij elkaar brengen om creatief met elkaar bezig te zijn. Met LEGO kun je alle kanten op, bewijst Blokje voor blokje. Scholen kunnen hier terecht voor creatieve techniekworkshops en bedrijven kunnen hier zelfs een teambuildingsessie houden! Alleen even een kijkje nemen loont ook: je vindt hier delen van de stad Vlissingen in legostenen nagebouwd en een heus LEGO-museum. 

5. GHL-tip: Verlos de zee!

Als je in Vlissingen bent, laat je de kans natuurlijk niet onbenut om even een frisse neus te halen op het strand. Grote kans dat je daar Monique Jankowski tegen het lijf loopt, die met een groep vrijwilligers de handen uit de mouwen steekt om het strand op te ruimen. Monique is één van trekkers van initiatief
Help mee! Verlos de zee! en combineert het leuke jutten met schoonmaken. Laat je inspireren en verenig het nuttige met het aangename.

Reacties