Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Vrachtwagenchauffeur met een missie

Ruwe bolster, blanke pit. Zo omschrijft vrachtwagenchauffeur Herbert Remie zichzelf. Die blanke pit wordt het best zichtbaar als hij zich voorbereidt op de Truckrun. Gehandicapte kinderen mogen meerijden en hebben zo een onvergetelijke avond. Die lach op hun gezicht is voor Herbert onbetaalbaar.

Het mooiste moment van de route is de Langstraat, de straat met twee rotondes. “Daar kom je elkaar tegen, dat is millimeterwerk hoor! En dan is het knipperen met de lampen, op de hoorns, al die kinderen naar elkaar zwaaien. Dat is hét moment. Ja, echt, je moet er gewoon bij zijn. Het is niet te beschrijven.”

Onbetaalbaar
Dit jaar is voor Herbert en zijn vrouw een bijzonder jaar. Zij heeft borstkanker met uitzaaiingen. De kans is groot dat ze er volgend jaar niet meer is.  “Dan is het extra mooi om dit te kunnen doen, wat van je tijd weg te geven en een ander gelukkig te maken. Want de lach op het gezicht van de kinderen, dat is onbetaalbaar.”

Spik en span
Het is de 12e keer dat hij mee doet. “Het eerste jaar wist ik er nog niet van, anders had ik ze allemaal meegereden.” Al dagen van tevoren begint Herbert met het poetsen van zijn wagen. Die moet helemaal spik en span zijn voor de grote dag.

Zijn twee dochters zouden ook maar al te graag mee rijden, maar daar is geen denken aan. “Op alle andere dagen mogen mijn dochters meerijden, maar niet deze dag. Deze dag is echt voor de gehandicapte kinderen.” 

Reacties