Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

"Mijn ziekte heeft me zoveel gebracht"

In 2000 wordt er bij Diana een heftige auto-immuunziekte geconstateerd, die haar organen aantast. In de vijf jaar daarop volgen zo’n 35 ziekenhuisopnames. Diana blijft er wonderbaarlijk laconiek onder.

Diagnose
“Natuurlijk schrok ik van de diagnose, maar ik kon het al snel relativeren. Iedereen gaat dood, het leven is zo betrekkelijk. Ik kan ook door een bus worden overreden. Je weet niet wat je te wachten staat. Wat ik wel weet, is dat ik zo vrolijk mogelijk door het leven wil gaan. Niet chagrijnig.” 

“Ik was altijd gezond, en ineens kreeg ik enorm last van gewrichtspijn. Het ging maar niet over. Al m’n gewrichten bleken ontstoken, en daar kreeg ik streptokokken en een hersenvliesontsteking overheen.” Diana zweefde op het randje van de dood en het kostte haar drie maanden om te herstellen. “Ik kon alleen maar achter de rollator lopen, ik werd letterlijk stilgezet. In die tijd heb ik veel over God nagedacht.”

Dankbaar
Gedurende de periode kreeg Diana steeds meer het verlangen om God te leren kennen. Ze wilde naar Hem op zoek. Maar hoe moest dat? Ze was nog aan het herstellen, ze kon maar een paar meter lopen. In die tijd werd er aangebeld door Jehova’s Getuigen. Dankzij hen kreeg Diana drie jaar bijbelstudie aan huis en groeide zo steeds dichter naar God toe. “Al deze lichamelijke gebreken, heb ik nooit voor mezelf gewenst. Maar zonder die gebreken was ik tot mijn tachtigste oppervlakkig door blijven rennen. Het heeft me zo veel gebracht.”

Reacties