Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

"Het liefst was ik nog 40 jaar doorgegaan"

Decennia werken voor dezelfde baas. Dat zie je tegenwoordig niet veel meer. Ali ter Horst deed het. En hoe! In ‘haar’ Johanneskerk in Hengelo zette zij zich veertig jaar lang in als koster. Nog steeds heeft ze plezier in haar werkzaamheden. De gevolgen van een ongeluk dwingen haar echter tot het nemen van afscheid.

Het klaarzetten van de stoelen, het aansteken van de kaarsen en het luiden van de klokken. Het liefst was ze nog veertig jaar doorgegaan, al is ze al op leeftijd. Anderhalf jaar geleden gooide een ongeluk echter roet in het eten. Ali brak haar been op drie plekken. Daar is ze heel ziek van geweest. Zo ziek zelfs, dat haar zussen vreesden voor haar leven. Gelukkig knapt Ali nu zienderogen op, maar haar werkzaamheden voor de kerk zijn een te zware taak geworden.  

Doorzetter

Haar zussen zijn een grote steun en toeverlaat voor Ali, helemaal sinds haar man tien jaar geleden na een lang ziekbed overleed. Hoewel Ali het lastig vindt hulp en steun te ontvangen – dienstbaarheid is immers haar tweede natuur – staan haar zussen haar altijd bij in moeilijke periodes. Ook in deze periode van afscheid nemen. Ali gaat overigens niet bij de pakken neerzitten, hoewel het neerleggen van het kosterschap haar zwaar valt. Ze kijkt uit naar de toekomst, waarin ze tijd zal hebben om nieuwe dingen te gaan doen, zoals logeren bij haar zussen in Rotterdam. Ook hieruit blijkt: Ali is niet gemakkelijk klein te krijgen, ze zet door!

Reacties

Thema's