Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Eerst Adje, nu pretparkeigenaar

Hij werd beroemd als Adje in de tv-show van Paul de Leeuw. Inmiddels runt Arijan van Bavel samen met zijn partner Joris Bengevoord een pretpark in Hengelo. De Waarbeek, zoals het park heet, heeft onder andere jongeren in dienst met een Wajong-uitkering. “Want het is belangrijk dat iemand ziet wat je wél kunt, in plaats van benadrukken waar je niet goed in bent.” 

Zelf draaien Arijan en Joris ook mee in het team. Ze zijn er niet iedere dag, maar vinden het wel belangrijk dat ze een bepaald gevoel overbrengen. “Ik vind het belangrijk dat we uitstralen dat we samen met het personeel een team zijn, en het samen doen. Daar maak je de fun mee,” vertelt Arijan.

Speciaal onderwijs
Arijan volgde speciaal onderwijs, waarmee hij een platform kreeg waarop hij zich kon ontwikkelen. Nu probeert hij zijn werknemers ook de kans te geven om zich te ontwikkelen. “Veel van hen hebben heel hun leven al te horen gekregen dat ze niks kunnen. Raken snel hun baantjes kwijt, maar hier werken sommigen al meer dan 3 jaar. Ze zijn dan heel trots op zichzelf. We bieden ze een platform, net als ik kreeg op het speciaal onderwijs, en dan kunnen ze zelf gaan vliegen”

Dat deed Arijan zelf ook. Na het speciaal onderwijs volgde hij een VMBO-opleiding, daarna een MBO opleiding en hij eindigde zelfs op het HBO. Volgens eigen zeggen kreeg hij de smaak te pakken en kreeg hij lol in het leren. “Dat is ook wat we in de Waarbeek proberen te doen, lol hebben in de dingen die je doet. Er moet natuurlijk ook gewoon geld verdiend worden, maar dat is niet altijd belangrijk”.

Gerelateerde artikelen

    Reacties