Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

"Als je geen anderen helpt, is het leven maar saai"

Nog altijd een heftig thema in de politiek, in de samenleving en in het leven van alledag: de vluchtelingenproblematiek. Waar en hoe moeten we deze mensen opvangen? Marijke Agterbosch uit Hengelo twijfelde niet en deed het gewoon: zij nam een vluchteling in huis. 

Een jaar geleden kwam Majed bij Marijke in huis wonen. Dat klinkt als een heftig besluit, maar voor Marije is het een hele logische stap. Zij geeft het leven kleur door mensen te helpen. “Ik word daar zelf gelukkig van, vooral als ik mensen kan helpen waarbij hulp niet vanzelfsprekend is, zoals bij de vluchtelingen. Door Majed een woonplek aan te bieden, probeer ik de wereld te verbeteren. Eén person tegelijk.” En zo delen Marijke en Majed al een jaar lang een huishouden.

“Majed is meer dan een huisgenoot. Eigenlijk is hij familie geworden, net als mijn andere vluchteling-vrienden.” Ondanks haar drukke bestaan, vindt Marijke de tijd om een feestje te organiseren voor haar vluchteling-familie. “De ontmoetingen met vluchtelingen hebben mijn leven verrijkt. Ze zijn stuk voor stuk bijzonder voor mij en daar wil ik ze voor bedanken met een feestje.” 

Reacties