Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

5 uittips: Ontdek de veelzijdigheid van Lelystad!

Lelystad heeft natuurlijk bekende publiekstrekkers zoals Bataviastad en Aviodrome, maar wist je dat er ook een heus belevenissenbos is? Kortom: genoeg inspiratie voor een dagje uit in de Flevopolder!

1. Terug in de tijd bij De Bataviawerf

Het is een echte ‘eye-catcher’: het metershoge gereconstrueerde VOC-schip de Batavia. Je kunt ‘m bezichtigen, maar nog leuker is het om een rondleiding te volgen waarbij je alle wetenswaardigheden over dit schip te weten komt. Ook bijzonder op deze werf: het herleven van oude ambachten. Steel de show met een zelfgemaakte tas van zeildoek uit de zeilmakerij of maak samen met je kinderen een spijker in de smederij. Genoeg te zien en te beleven!

2. Kijk je ogen uit bij Aviodrome

Neem een kijkje in de enorme Boeing 747 Jumbo Jet of duik in de geschiedenis bij de ‘schatkamers’ in het Schiphol van 1928. Waan je een echte piloot in de vluchtsimulator of beleef een spannend avontuur in het 4D-filmtheater: bij Aviodrome is niet alleen veel te zien, maar ook veel te doen. Bij Aviodrome zijn er ook veel kinderattracties, dus dit uitje is bij uitstek geschikt voor het hele gezin.

3. Avontuurlijk spelen in het belevenissenbos

Bomen, stenen, zand: kinderen hebben vaak niet veel nodig om zich buiten prima te vermaken. Het belevenissenbos speelt hier slim op in en biedt 40 hectare aan avontuurlijk spelen. Balancerend op grote boomstammen het water oversteken, zelf hutten bouwen of één van de tokkelbanen bedwingen: het belevenissenbos is één groot avontuur. Het bos en de speeltoestellen zijn geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

4. Geniet van de natuur bij de Oostvaardersplassen

Het is het grootste moerasgebied van Nederland: de Oostvaardersplassen. Verken het gebied te voet met één van de uitgestippelde wandelroutes of sta oog in oog met een edelhert of konikpaard tijdens een tochtje met de ecokar. Ben je met jonge kinderen? Kies dan voor het kabouterpad: verkleed als echte kabouter mogen kinderen op zoek naar kaboutersporen, lezen ze uit het kabouterboek en doen ze echte kabouteropdrachten.

5. Leer alles over de geschiedenis van Flevoland bij Nieuw Land

Wil je kennismaken met het cultureel erfgoed van Flevoland? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan museum Nieuw Land. Je komt hier alles te weten over de prehistorie in Flevoland en uiteraard het grootste inpolderingsproject aller tijden: het Zuiderzeeproject. Aan kinderen is ook gedacht: zo kunnen ze spelenderwijs leren hoe een polder werkt of als echte archeoloog dingen van vroeger opgraven.

Impressie

Reacties