Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

“Ze zijn zo gesloten als een oester”

Liesbeth komt een paar keer per week op de bollenkwekerij van haar ouders en broer, waar ook vele Poolse seizoensarbeiders werken.

Op deze kwekerij is ze opgegroeid en hier groeide ook haar liefde voor de nieuwe Noordwijkerhouters. “Dan ga ik eerst naar mijn ouders. En daarna ga ik met jongens een sigaretje roken en lekker Pools praten.”

Persoonlijk

Als vanzelf is ze Polen gaan helpen met Nederlandse les en andere zaken. Liesbeth is zo ingevoerd in de Polenwereld, dat ze zelfs wordt meegenomen in hun persoonlijke levens. Dat is bijzonder, want de Poolse gemeenschap is vrij gesloten. “Ik wil graag dat mensen zich thuis voelen. Ik ben erg begaan met deze mensen, omdat ik denk dat we het met elkaar een stuk mooier kunnen maken in deze soms ellendige wereld.”

Uitzending: dinsdag 13 september

Liesbeth werkt samen met vrouwen uit andere culturen aan een bloemencorsowagen

...en zet ook Bert van Leeuwen aan het werk!

Reacties

Thema's