Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Melanie legt kostbare herinneringen vast

Wie smelt er niet weg bij een fotoshoot van een pasgeboren baby? Maar wat als je baby stil geboren wordt? Of vlak na de geboorte overlijdt? Dan komt de Hardenbergse Melanie van Stichting Still een foto maken.

Zo op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand als je Melanie en haar gezin vrolijk spelletjes ziet doen. Tot het moment dat de 'Still telefoon' gaat: dan bevriest iedereen. Dat is hét teken dat Melanie of één van haar fotografen in actie moet komen.

Kostbare herinnering

De dierbare momenten vastleggen die de ouders nog met hun baby hebben, dat is wat Melanie en haar fotografen doen. Op het moment dat het leven van de ouders letterlijk even stil staat, is Melanie er om deze kostbare herinneringen op beeld vast te leggen. Een bewijs dat ze, ook al is het maar heel even, een gezin zijn geweest. 

Contrast 

Melanie neemt Jan Willem mee in haar dagelijkse leven vol contrasten: hij maakt kennis met het vrolijke gezin Plaggenmarsch en verbaast zich over het verdriet dat Melanie bijna dagelijks voor haar lens krijgt. Ook ontmoet hij Aalt en Maaike en neemt voor hen namens Melanie een mooi geschenk mee. 

Het is het enige dat je bij zo'n verdrietige gebeurtenis kunt doen en daarom doet Melanie het. De slogan van Hardenberg is niet voor niets: ‘De kracht van gewoon doen’. “Voor mij is het gewoon dóen”, zegt Melanie.

Reacties

Thema's