Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

“Juan is chill, hij snapt ons wel”

Op camping Bakkum begon Juan Hofland als dertienjarige met een bijbaantje. Nu is hij er jongerenmedewerker.

Hij is het aanspreekpunt voor alle jongeren vanaf twaalf jaar op de camping. Iedereen kent hem, hij kent iedereen en houdt een vinger aan de pols bij de jeugd op en rond de camping. “Ik heb zelf ook de grenzen opgezocht. M’n moeder zei altijd je bent een rough diamond [ongeslepen diamant, red.], je moet er alleen de scherpe puntjes vanaf halen.”

Knuffel

Ook thuis heeft hij twee jongens in huis wonen via de organisatie Spirit Noord, een organisatie die moeilijk opvoedbare jongeren begeleid. Hij heeft hart voor jongeren: “Ik wil graag spirit en enthousiasme met ze delen, een warme knuffel is niet meer dan normaal.”

Donderdag 22 september op tv

Reacties