Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

“Ik weet dat ik risico’s neem”

Voor oceaanroeier Ralph Tuin is het overvaren worden door een tanker zijn meest angstaanjagende moment geweest.

Diezelfde dag had hij een tweede aanvaring met een tanker, hij dacht alleen: "Dit verhaal is zo bizar, dit moet ik gewoon vertellen anders gaan ze mij nooit geloven dat ik dit heb meegemaakt. Je lichaam kan meer aan dan je zou denken.”

Satelliettelefoon

"Toen ik schipbreuk leed tegen een rif midden in de oceaan dacht ik wel even dat dit het einde was." Het duurde twee dagen voor hij een eiland vond, dat bewoond werd door een Polynesische stam. Zij hadden een satelliettelefoon. Twee maanden heeft hij daar gewoond om de boot op te knappen. Zij wilden eigenlijk niet dat hij weg zou gaan, want als je daar een maand hebt gewerkt, ben je deel van de gemeenschap.

Doorgaan

Ralph denkt eigenlijk nooit aan opgeven. "Bij een aanvaring met zo’n tank heb je de controle niet zelf in de hand, maar zodra ik aan het ronddobberen ben op de oceaan kan ik mezelf vrij snel ertoe zetten om gewoon door te gaan."

Woensdag 21 september op tv

Reacties

Thema's