Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

“Ik vind het heerlijk om het mensen naar de zin te maken”

Adriaan Tieleman werkt bij bezinningscentrum De Stal op De Kaag, op een eiland in de bollenstreek.

“Dit werk doet me heel veel. De plek is enorm inspirerend, het is hier een brok natuur. Ik vind het heerlijk om mensen hier te ontvangen, het hen naar de zin maken, ik steek daar alle energie in. Als je bijvoorbeeld met de fluisterboottochtjes ziet hoe mensen genieten, meezingen met mijn accordeon, dan gaat je hart open, dat inspireert me heel erg.”

Adriaan komt uit een horecafamilie en ervoer daar veel stress: “Altijd maar hollen en ik kon mijn creativiteit daar niet kwijt”. De druk werd zo groot dat hij in een depressie belandde. Dat is veranderd: “Ik ben nu vrij, er is een last van mij afgevallen. Hier kan ik iedereen, individueel, al die aandacht geven.”

Uitzending: woensdag 14 september

Reacties

Thema's