Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

"Dit was het mooiste moment van ons leven"

Geloof en een Hoop Liefde brengt dagelijks bijzondere verhalen van gewone mensen dichtbij. Niet alleen staat wekelijks een andere plaats centraal, ook over de grens gaan we ook zoek naar mooie verhalen. Maar er is meer, want ook online zijn er genoeg indrukwekkende, ontroerende en inspirerende verhalen te vinden over geloof, hoop en liefde. Elke week lichten we één zo'n verhaal uit. Vandaag: de onvergetelijke 'bruiloft' van Sarah en Becca Duncan.

Voor veel vaders met dochters is het een onvergetelijk moment: je dochter naar het altaar begeleiden, om haar weg te geven aan haar toekomstige man. Maar wat als je vader er door omstandigheden niet bij kan zijn of overleden is? Dan is juist op zo'n dag het gemis extra voelbaar.

Dement

Scott, de 80-jarige vader van tweelingzussen Sarah en Becca Duncan, kan hun bruiloft hoogstwaarschijnlijk niet meemaken. In 2012 werd Alzheimer bij hem vastgesteld en sindsdien gaat zijn gezondheid steeds verder achteruit. Inmiddels krijgt hij 24-uurs zorg in een verpleeghuis. "We willen niet negatief klinken, maar de kans is groot dat hij niet bij onze bruiloften kan zijn", vertelt Becca. En dus regelden de zussen - hoewel ze niet verloofd zijn - een prachtige fotoshoot uit liefde voor hun vader.

Koesteren

"Het was zo'n mooi moment, toen hij ons voor het eerst in onze bruidsjurken zag. Je kon de lach op zijn gezicht zien. Dat moment betekent heel veel voor ons", legt Becca uit. De fotoshoot duurde maar tien minuten, maar was een ervaring om nooit te vergeten. Becca: "Ieder meisje droomt van een grote bruiloft en haar vader die haar weggeeft. Het zou geweldig zijn als hij dat mee kan maken, maar als dat niet lukt, dan kunnen we deze herinneringen voor altijd koesteren."

Bron: ABC News

Beeld: Lindsey Rabon Photography

Reacties

Thema's