Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

De charme van Lisse

Deze week strijkt GHL neer in de Bollenstreek

Tijdens het bekende Bloemencorso van Lisse haalt één bijzondere praalwagen het nieuws. Deze wagen is prachtig opgetuigd door een groep nieuwe vluchtelingen. Liesbeth Bouwmeester zet zich al jaren in voor vluchtelingen en nieuwkomers. Bert ontmoet Liesbeth, en stapt tot zijn verbazing een compleet Poolse wereld binnen, met eigen kerk en snackbars.

Bij het invoegen op de provinciale weg ziet Jan Beelen een vrachtwagen over het hoofd. Het ongeluk is fataal voor zijn vrouw en een vriendin. Beiden overlijden ter plekke. De 80-jarige Jan ligt volledig in de kreukels. Hella ontmoet Jan vier jaar later, die zelfs al weer denkt aan een triatlon. Want ondanks de pijn van het verlies gloort er ook weer nieuwe hoop in zijn leven.

Henk van Steeg bakt een speciale bonbon in de chocolaterie van Hillegom. De gelovige vader van bakker Gert begon de winkel en ontving volgens Gert de recepten uit Gods hand.

Kijk van maandag 12 september t/m vrijdag 16 september naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Lisse om 17.50 uur op NPO 2

Thuis op 5

Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staat Lisse deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5.

Bloemencorso

 

Reacties

Thema's