Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

"Aardig zijn kost niets"

Praatjes heeft hij wel, de bekendste marktkoopman van Hardenberg. Hella ontmoet Jan Hofstede op een belangrijke dag: Jan strijdt voor de titel van beste marktkoopman op het standwerkersconcours in Hardenberg. 

Het beroep van marktkoopman is Jan niet vreemd, want de prijs is vernoemd naar zijn vader en heet dan ook 'de Albert Hofstede Trofee'. Weet Jan de winst in de wacht te slepen? 

Sociaal werker

Hard schreeuwen en goed verkopen is niet het enige dat Jan van zijn vader heeft meegekregen. Voor Jan is het op de markt staan veel meer dan dat. "Mijn vrouw zegt wel eens dan ik meer een sociaal werker ben dan een marktkoopman. Maar aardig zijn kost niks", vertelt Jan.

In de uitzending van vrijdag ontdekt Hella wat voor man er achter al die praatjes schuilgaat. 

Uitzending: vrijdag 9 september 2016

Reacties

Thema's