Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

5 uittips: Spelen in de multiculturele stad Amsterdam-West

Amsterdam West werd als wijkdeel pas in 2010 ingesteld. Het is een samenvoeging van de vroegere stadsdelen Oud-West, Westerpark, De Baarsjes en Bos en Lommer en grenst aan het bekende Vondelpark. In Amsterdam West vind je rijksmonumenten als de Westerkerk, de Haarlemmerpoort en de Westergasfabriek. Geniet van wereldgerechten in De Foodhallen of ontdek spelenderwijs de natuur in speeltuin Het Woeste Westen.

Amsterdam West is multicultureel. Dat zie je terug in de enorme verscheidenheid aan eettentjes, winkels en evenementen. 1. Een uniek concept in dit stadsdeel is De Foodhallen, waar je heerlijk kunt rondlopen en genieten van verschillende gerechtjes.

2. Duik in de modder
Niet vies van een beetje modder en wil je even de stadse drukte ontduiken? 
Ga dan naar natuurspeelterrein Het Woeste Westen. Deze speeltuin biedt vrije toegang en is in handen van Stichting Hart voor Natuur. Kinderen maken spelenderwijs kennis met het doel van de stichting: het vergoten van het draagvlak voor natuur en milieu.

3. Ontmoeten en ontspannen
De speeltuin is één van de vele speelplekken in het Westerpark.

4. Hongerig na het spelen?
Loop dan even naar het terrein van de historische Westergasfabriek voor een heerlijk biologisch broodje bij de Bakkerswinkel. Ook een goed moment om te oriënteren op wat je die avond gaat doen. De Westergasfabriek is namelijk een plek van werken, maar ook ontmoeten en ontspannen. Je vindt hier tal van evenementen, film-, theater- en expositiegelegenheden. Bekijk de agenda!

5. GHL-tip: Pierre Cuypers
Zijn naam wordt vaak in een adem genoemd met het Rijksmuseumgebouw en het Centraal Station. Architect Pierre Cuypers was echter in de eerste plaats een architect van kerken. Hij ontwierp meer dan 100 kerken, waarvan er ongeveer 70 werden gebouwd. Daarnaast ontwierp Cuypers kapellen en kloosters en restaureerde hij tientallen oude kerken. Maak een wandeling langs de gebouwen van deze beroemde architect. Ontdek de mooiste en meest indrukwekkende gebouwen van architect Pierre Cuypers en de Amsterdamse School tijdens een bijzondere wandeling van 2,5 uur door hartje Amsterdam.

Reacties