Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

5 uittips: Reizen door heden en verleden in Arnhem

Arnhem ademt historie, met een turbulent verleden. Denk aan de Slag om Arnhem die tijdens WOII plaatsvond. De middeleeuwse stad is rijk aan monumentale gebouwen en oude stadsparken, zoals Park Sonsbeek.  Maar Arnhem is ook zeker van nu, bruisend, met tal van nieuwe projecten.

Grootmoeders tijd
Aan de rand van Arnhem ligt het Openluchtmuseum. Een omgeving waar geschiedenis wel heel letterlijk tot leven komt! Het museum is niet alleen kijken, maar ook vooral doen! Steek je handen uit de mouwen en draai een wasje in de Wasserij. Proef en ontdek hoe onze voorouders woonden en leefden. 

Route door heden en verleden
Wil je Arnhem beter leren kennen, maak dan eens een tocht met de NL-experience. Je kunt kiezen voor diverse wandel- of fietstochten, die leiden langs de Historische Kelders, statige stads- en volkswijken en parken, maar ook Arnhem als mode- en culinaire stad laten zien.

Reis door de wereld in één dag
Ten noorden van Arnhem ligt Burgers Zoo, een dierenpark dat ruim honderd jaar geleden werd opgericht door Johan Burgers en sindsdien altijd een familiebedrijf is geweest. In Burgers’ Zoo reis je binnen een dag door alle werelddelen, met alle bijbehorende flora en fauna. Neem een spectaculair kijkje in de wereld onder water bij Burgers’ Ocean, of voel de tropische hitte van het regenwoud in Burgers’ Bush.

GHL-tip: Kinderboerderij De Korenmaat
In Arnhem wordt kinderboerderij De Korenmaat gerund door beheerders, Anneloes en Arnold Steenhuis. De kinderboerderij is een onderdeel van natuurcentrum Arnhem en biedt inspiratie voor een duurzame samenleving. Hier maak je als kind en volwassene kennis met de natuur, door te ontdekken en te beleven. Ben je daar toch, drink daar dan ook een kopje koffie bij Lennard in de Hooijmaat, een horecagelegenheid op de stadsboerderij, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. 

GHL-tip: Koepelkerk
De Eusebiuskerk is ongetwijfeld de mooiste kerk van Arnhem, maar de Koepelkerk op het Jansplein mag er ook zijn. De kerk heeft een prachtig orgel waar regelmatig concerten op worden gegeven. Bovendien is elke zondag de kerk barstensvol, omdat het eigendom is van de gereformeerde kerk vrijgemaakt. 

Reacties