Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

5 uittips: Christelijk vakantie vieren in Hardenberg

De gereformeerde basisschool, Albertus Risaeusschool, herrinnert aan de man die in de zestiende eeuw een drastische keuze maakte door het monnikspij af te gooien en gereformeerd predikant te worden. Bij zijn geboorte kreeg hij  de achternaam van de plaats waar hij is geboren. Albert Risaeus Hardenberg. Het Reformatorisch Dagblad schreef in 2010 een uitgebreid artikel over deze bijzondere man.

1. Ponypark Slagharen
Vlakbij Hardenberg ligt attractiepark Slagharen. Het park dat begon in 1963 met een paar huisjes en een aantal shetlandpony’s is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste pretparken van Nederland. In een Wild Western setting leef je je de hele dag uit in spannende attracties als de Tomahawk of de Free Fall. Loop je al groen aan bij de gedachte hieraan? Minder heftig en leuk voor de allerkleinsten is de Jumbo of glijbaan De Mountainslide.

2. Beleef water en natuur!
De Koppel is een educatief centrum over natuur en duurzaamheid in het Vechtdal. Op een speelse manier maak je kennis met natuur en water in de Natuurontdekhoek, zijn er diverse exposities en struin je door de, in de uiterwaarden liggende, Koppeltuin. 

3. Kunstroute Hardenberg
Gemeente Hardenberg wil kinderen, maar ook toeristen en de inwoners van Hardenberg stimuleren om kennis te maken met alle kunst en cultuur in de plaats en ontwikkelde hiervoor een leuke kunstroute.

4. GHL-tip: Leunen Leven Leren Loslaten
Jonge vrouwen die onvoldoende zelfredzaam zijn, door een turbulente jeugd of sociale beperking worden in de Hadassahoeve opgevangen en begeleid naar zelfstandigheid met behulp van de vier pijlers ‘Leunen’, ‘Leven’, ‘Leren’ en ‘Loslaten’. Een prachtig project waarin de jongeren actief meewerken in het theehuis en kadowinkel van de Hadassahoeve, Granny’s Barn.

5. GHL- tip: Christelijk vakantievieren
Hardenberg, gelegen aan de Vecht,  is een echte trekpleister voor (christelijke) kampeerders. Mede door het nabijgelegen meer De Oldemeijer, schoten in de jaren 80 van de vorige eeuw de campings als paddestoelen uit de grond. Op zoek naar een camping met een christelijke identiteit? Visit Hardenberg zette ze voor je op een rij.

Reacties