Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

5 tips voor een onvergetelijke dag in Castricum

1. De Tuin van kapitein Rommel

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is deze tuin echt een bezoekje waard! Een grote vijver, prachtige plantenborders, een kruidentuintje: de natuur krijgt alle ruimte in deze mooi aangelegde tuin. Je kunt er rondwandelen of zittend op een bankje genieten van alles dat groeit en bloeit. Op het grote terras kun je je laten verwennen met een lekkere kop koffie of kruidenthee uit eigen tuin. De Tuin draait grotendeels op vrijwilligers en met regelmaat organiseren ze leuke (kinder)activiteiten. Meer weten? http://bit.ly/2cVVa3S

Kom je met de trein? Dan is deze plek helemaal ideaal om je dag te beginnen! De tuin ligt namelijk schuin tegenover het NS-station van Castricum.

(beeld: Rodi)

2. Strandvondstenmuseum
Altijd al willen weten wat er nou zoal aanspoelt op het strand? Dan moet je hier zeker een kijkje nemen! In dit museum vind je de vondsten die vanaf 1910 zijn aangespoeld of gevonden. Mooi meegenomen: tot 16 oktober kun je ook genieten van prachtige schilderijen in de workshopruimte van het museum. 

3. Bezoekerscentrum De Hoep

Wandelen, fietsen en paardrijden: in het Noord-Hollandse duinreservaat zijn er genoeg mogelijkheden!  Een prima uitgangspunt voor je ontdekkingstocht is bezoekerscentrum De Hoep. Kijk je ogen uit in de vlindertuin, boek een ruitersafari of laat je kinderen meedoen aan een echte schatzoektocht: bij De Hoep kan het allemaal.

4. Huis van Hilde

Hoe leefden de mensen vroeger? En hoe is het kustlandschap ontstaan? Op die vragen – en nog veel meer – krijg je antwoord in het Huis van Hilde. In de tentoonstelling sta je letterlijk oog in oog met het verleden en maak je onder meer kennis met ‘Hilde uit Castricum.’ Archeologen groeven haar skelet op en reconstrueerden haar gezicht. Of bekijk een van de topstukken, zoals de eeuwenoude kano uit het Wieringermeer (3300 voor Christus).

5. De pontjesroute

Hou je van geschiedenis? Dan is de pontjesroute een echte aanrader! Deze 44 kilometer lange fietstocht voert je langs oude watermolens, een heus fort en schattige kleine dorpjes. Het eerste pontje dat je tegenkomt vanaf station Castricum is ‘Molletjesveer’. Geheel op eigen kracht moet je de overkant zien te bereiken. Laat je verrassen door al het moois op deze route. Je kunt een fiets huren bij station Castricum.

Beeld: Watermolen de Dog (Molendatabase.nl)

Reacties