Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Hella's rabarber-tiramisu

Serveertip

"In de Italiaanse keuken zal dit vloeken in de kerk zijn, maar hier volgt het recept voor Hella's Rabarber Tiramisu. Fris-zuur, want daar houd ik van."

Ingrediënten

400 gram rabarber
2 sinaasappels
een halve limoen
een kwart grapefruit
3 eetlepels vanillesuiker
4 steranijsjes
200 ml slagroom
2 eetlepels cocossuiker
300 gram mascarpone
1 pak lange vingers
1 scheut sinaasappellikeur

Bereiding

  1. Snij de rabarber in stukken van 2 cm.
  2. Rasp de schil van de sinaasappels, de halve limoen en de kwart grapefruit en pers ze uit.
  3. Breng rabarber met het sap, de helft van de rasp, 3 eetlepels vanillesuiker en 4 steranijsjes aan de kook. Laat het mengsel op middelhoog vuur maximaal 15 minuten koken. Het is het mooist als de rabarber nog wat rood is.
  4. Schenk het rabarbermengsel door een zeef en vang het sap op. Laat vervolgens alles afkoelen.
  5. Klop de slagroom met 2 eetlepels kokossuiker en meng het voorzichtig met de mascarpone.
  6. Beleg de bodem van een schaal of een leuk glas (zie serveertip op de foto) met lange vingers, bedruppel ze met sap en klein scheutje sinaasappellikeur, of wat je nog open hebt aan fruitlikeur. De tiramisu kan natuurlijk ook zonder drank!
  7. Schep het mascarponemengsel over de lange vingers.
  8. Verdeel de rabarber over het mascarponemengsel.
  9. Garneer met overgebleven rasp. Smullen maar!

Over Hella

Hella van der Wijst presenteert sinds 2015 programma's voor de EO. Ze is (mede-) presentator van Geloof en een Hoop Liefde en Ik Mis Je (het vroegere Bakkie Troost). Al 15 jaar is ze regelmatig in haar volkstuin te vinden. Daar verbouwt ze haar eigen groente en fruit, heeft ze gesprekken met de mensen en komt ze helemaal tot rust. Deze zomer deelt ze haar passie en neemt ze ons mee naar de volkstuin.

Meer afleveringen