Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Een feestelijk recept om onze vrijheid te vieren!

Het kan je niet ontgaan: vandaag vieren we Bevrijdingsdag! En hoe kun je dat nou beter vieren dan met een lekker zelfgemaakt cakeje, gedecoreerd met de kleuren van onze nationale vlag? Vanessa van Koppen van Sacre Cuisine deelt speciaal voor ons haar heerlijke recept. Eet smakelijk!

Ingrediënten (voor 12 cakejes)

 • 250 gram bloem
 • snufje zout
 • 3 eieren
 • 80 gram suiker
 • 1,5 deciliter melk
 • 80 gram boter
 • een half zakje bakpoeder
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 50 gram poedersuiker
 • een halve citroen
 • een half bakje bosbessen
 • een paar kleine aardbeien

Bereiding

 

Het maken van de cakejes doe je zo:

Zet de oven op 180 graden. Smelt de boter even in een pannetje of de magnetron. Meng in een kom de bloem, zout, eieren suiker, boter, melk, bakpoeder en vanillesuiker. Roer met een lepel door tot alles goed gemengd is. Doe vervolgens in een muffinvorm 12 cupcakevormpjes en verdeel het beslag over de 12 bakjes. Doe ze ongeveer tot 2/3 vol, want je beslag gaat nog rijzen. Zet daarna de cakejes ongeveer 15 à 20 minuten in de oven. Je cakejes zijn gaar als een satéprikker er droog uit komt. Snijd ondertussen wat mooie aardbeien in plakjes.

Het decoreren

Laat de cakejes afkoelen en meng de poedersuiker met wat sap van de citroen, totdat je een vrij dik papje krijgt. Wordt het té vloeibaar? Voeg dan wat extra poedersuiker toe. Strijk het suikermengsel met een kwastje of met de achterkant van een lepel over de cakejes. Drapeer aan de bovenkant van het cakeje een rijtje aardbeienplakjes en onderaan een rijtje bosbessen.

Reacties

Deel dit bericht