Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

5 uittips: Ontdek het veelzijdige Putten

Vlakbij het Veluwemeer en strand Nulde, op de grens van de Veluwe en de Gelderse vallei, ligt Putten. Een uitstekend startpunt voor een prachtige wandeling of fietstocht door bossen en langs uitgestrekte heidevelden. Maar ook de liefhebber van water komt hier goed aan zijn trekken.

1. GHL-tip: Ons Plekje

Lunchroom Ons Plekje is een ideale gelegenheid voor een ontspannen lunch of gezellige high tea. Maar de lunchroom heeft een extra dimensie vanwege de toppers die hier werken. Alle medewerkers hebben een verstandelijke handicap en krijgen hier de kans zich te ontwikkelen en op een waardevolle manier hun dag te besteden. 

2. Landgoed Schovenhorst met museum de Tien Malen

Een prachtig oud landgoed, beroemd om zijn vijf bomentuinen is Landgoed Schovenhorst. Het landgoed wordt gezien als het mooiste geheim van Putten. Boek een rondleiding door de bomentuinen, of beklim de avontuurlijke Bostoren. Kinderen kunnen heerlijk ravotten in het Speelbos, met een bostheater, zandbak en klauternetten.

3. Tien Malen

Op hetzelfde landgoed Schovenhorst vind je ook De Tien Malen, een historisch museum over het landschap van Putten en hoe mensen dit door de jaren heen hebben beïnvloed en beheerd. Je stuit op een verzameling oude ambachtelijke- en agrarische voorwerpen die terug gaan tot in de prehistorie. Neem dan ook eens een kijkje in de echte vroege Puttense boerderij die hier staat.

4. Strand Nulde

In de zomer geniet je hier van de zon en het water. Strand Nulde heeft diverse strandjes waar kinderen spelen met watertoestellen en zand. Verder is er een jachthaven, een hotel, een surfcamping en diverse eetgelegenheden. Ook een dagje vissen, kanoen of zeilen behoren tot de mogelijkheden.

5. Geocache Reuzeninsecten

Schatzoeken met GPS, dat is pas een avontuurlijke wandeling! Putten biedt een aantal Geocacheroutes, zoals Reuzeninsecten, een tocht van 15 km door het Speulder- en Sprielderbos. Onderweg kom je allemaal reuzeninsecten tegen die in boomstammen zijn uitgesneden. De route bepaal je naar eigen inzicht en is ook deels per fiets af te leggen.

Reacties

Deel dit bericht